- جولای 4, 2023
- 0 نظر
استرس چگونه بر دیابت تأثیر می گذارد و چگونه آن را کاهش دهیم
هنگامی که فرد دچار استرس است، بدن هورمون هایی ترشح می کند که می تواند باعث افزایش سطح گلوکز خون شود. این ممکن است باعث علائم نامطلوب در افراد مبتلا به دیابت شود، اما مدیریت آن امکان پذیر است.
اگر استرس دارید یا احساس خطر می کنید، بدن شما واکنش نشان می دهد این واکنش جنگ یا گریز نامیده می شود.
در طی این پاسخ، بدن شما آدرنالین و کورتیزول را در جریان خون آزاد می کند و تعداد تنفس شما افزایش می یابد. اگر بدن توانایی کنترل آن را نداشته باشد، استرس می تواند سطح گلوکز خون را افزایش دهد.
چگونه استرس می تواند بر دیابت شما تأثیر بگذارد؟
تاثیر استرس از فردی به فرد دیگر متفاوت است. در واقع نوع استرسی که تجربه می کنید نیز می تواند بر پاسخ فیزیکی بدن شما تأثیر بگذارد
هنگامی که افراد مبتلا به دیابت نوع 2 تحت استرس روانی هستند، به طور کلی افزایش در سطح گلوکز خون خود را تجربه می کنند. افراد مبتلا به دیابت نوع 1 ممکن است پاسخ متفاوت تری داشته باشند. این بدان معنی است که آنها می توانند افزایش یا کاهش سطح گلوکز خون خود را تجربه کنند
هنگامی که تحت استرس فیزیکی هستید، قند خون شما نیز می تواند افزایش یابد. این ممکن است به دلیل بیماری یا جراحت رخ دهد که می تواند افراد مبتلا به دیابت نوع 1 یا نوع 2 را تحت تاثیر قرار دهد.
علائم استرس چیست؟
گاهی اوقات، علائم استرس خفیف هستند و ممکن است متوجه آنها نشوید اما استرس می تواند بر سلامت روانی ،عاطفی و جسمی شما تأثیر بگذارد. شناخت علائم می تواند به شما کمک کند اقداماتی را برای مدیریت آن انجام دهید.
علائم فیزیکی ناشی استرس:
سردرد
درد عضلانی
اختلالات خواب
احساس ناخوشی
خستگی
استرس همچنین ممکن است باعث بروزعلاِئم زیر شود:
بی انگیزه بودن
تحریک پذیری
افسردگی
بی قراری
کناره گیری از دوستان و خانواده
افزایش یا کاهش اشتها
تندخویی
نوشیدن بیش از حد الکل
استفاده از دخانیات
چگونه سطح استرس خود را کاهش دهیم؟
کاهش یا محدود کردن عوامل استرس زا در زندگی شما امکان پذیر است.
چند کار وجود دارد که می توانید برای مدیریت استرس انجام دهید مانند:
ورزش منظم
فعالیت های آرامش بخش مانند یوگا یا تای چی
تکنیک های مدیتیشن
اجتناب از موقعیت های پراسترس
کاهش مصرف کافئین
استرس جسمی و روحی می تواند باعث ترشح آدرنالین و کورتیزول در خون شود. این هورمون ها می توانند باعث افزایش سطح گلوکز خون شوند.
تغییرات غیرمنتظره در سطح گلوکز خون ممکن است بر سلامت فرد تأثیر منفی بگذارد و منجر به علائم نامطلوب شود اما دانستن محرکهای استرس و تمرین تکنیکهای کاهش استرس ممکن است به افراد درکنترل این علائم کمک کند.