- می 2, 2023
- 0 نظر
اثر رژیم غذایی بر کیفیت زندگی افراد مبتلا به ام اس
ام اس یکی از شایع ترین اختلالات عصبی است. تقریباً بیش از 2.1 میلیون نفر سراسر جهان به این بیماری مبتلا هستند و میزان ابتلا در بین زنان دو تا سه برابر شایع تر از مردان است.
این مقاله نحوه تأثیر رژیم غذایی بر ام اس را توضیح می دهد و راهنمایی برای تغییرات رژیم غذایی ارائه می دهد که ممکن است به کنترل علائم آن کمک کند.
ام اس چیست؟
مالتیپل اسکلروزیس یک اختلال خود ایمنی است که به تدریج پوشش های محافظی را که در اطراف رشته های عصبی شما پیچیده می شود، از بین می برد. به این پوشش ها غلاف میلین می گویند.
با گذشت زمان، این بیماری می تواند به طور دائمی به اعصاب آسیب برساند و بر ارتباط بین مغز و بدن تأثیر بگذارد.
علائم ام اس عبارتند از:
خستگی
سوزن سوزن شدن و بی حسی
اختلال عملکرد مثانه و روده
مشکلات حرکتی و اسپاسم
اختلال بینایی
مشکلات یادگیری و حافظه
ام اس بسیار پیچیده است و نحوه پیشرفت بیماری از فردی به فرد دیگر متفاوت است. دانشمندان هنوز مطمئن نیستند که چه چیزی باعث بیماری ام اس می شود و چگونه آن را درمان می کند، اما آنها می دانند که عوامل ایمنی، محیطی و ژنتیکی در این امر دخیل هستند.
اگرچه رژیم غذایی نمی تواند ام اس را درمان کند، برخی تحقیقات نشان می دهد که ایجاد تغییرات در رژیم غذایی ممکن است به افراد مبتلا به ام اس کمک کند تا علائم خود را بهتر مدیریت کنند. این به نوبه خود ممکن است کیفیت زندگی آنها را بهبود بخشد.
رژیم غذایی چه تاثیری بر ام اس دارد؟
در حال حاضر هیچ دستورالعمل رسمی رژیم غذایی برای افراد مبتلا به ام اس وجود ندارد.
با این حال، دانشمندان بر این باورند که ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی ممکن است باعث این بیماری شود و همچنین تغذیه نیز میتواند بر آن تأثیر بگذارد. این واقعیت که ام اس در کشورهای غربی بیشتر از کشورهای در حال توسعه شایع است، یکی از سرنخ هایی است که رژیم غذایی ممکن است نقش کلیدی داشته باشد.
به همین دلیل است که دستورالعمل ها و توصیه های غذایی برای افراد مبتلا به ام اس باید به منظور کمک به کنترل و بهبود علائم برای بهبود کیفیت کلی زندگی باشد.
رژیم غذایی ممکن است از راه های مختلفی به ام اس کمک کند، از جمله:
جلوگیری یا کنترل پیشرفت بیماری
کمک به کنترل علائم آن
کاهش حملات
در حالت ایده آل، یک رژیم غذایی مناسب برای ام اس باید سرشار از آنتی اکسیدان برای مبارزه با التهاب، فیبر بالا برای کمک به حرکات روده، کلسیم و ویتامین دی کافی برای مبارزه با پوکی استخوان و حاوی مقدار زیادی ویتامین و مواد معدنی برای مبارزه با خستگی و ارتقای سلامتی باشد.
مواد غذایی مفید برای مبتلایان به ام اس:
بر اساس تحقیقات فعلی و در حال انجام، یک رژیم غذایی مناسب باید به افراد مبتلا به ام اس کمک کند تا علائم ناشی از بیماری را مدیریت و به حداقل رساند.
در اینجا لیستی از غذاهایی که باید در رژیم غذایی گنجانده شود آورده شده است:
-میوه ها و سبزیجات
غلات: مانند جو، برنج و کینوا
آجیل
انواع ماهی، به خصوص ماهی تازه، مانند ماهی آزاد ، زیرا سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 و ویتامین دی هستند.
گوشت تازه، مانند گوشت گاو، مرغ، بره و غیره، به ویژه جگر گاو که به ویژه سرشار از ویتامین دی و بیوتین است.
تخم مرغ: منبع خوبی از بیوتین، ویتامین دی و سایر مواد مغزی است.
محصولات لبنی: مانند شیر، پنیر، ماست و کره
چربی ها: چربی های سالم مانند روغن زیتون، بذر کتان، نارگیل و آووکادو
غذاهای غنی از پروبیوتیک: مانند ماست، کفیر، کلم ترش
نوشیدنی ها: آب، دمنوش های گیاهی
گیاهان و ادویه جات
به طور خلاصه، دستورالعمل های یک رژیم غذایی مناسب برای ام اس شبیه به یک رژیم غذایی غنی از مواد مغذی و متعادل است. با این حال، بر مصرف بیشتر غذاها و غلات گیاهی تاکید دارد.
دلیل آن این است که غذاهای گیاهی و غلات دارای فیبر، ویتامین، مواد معدنی و مایعات بیشتری هستند که می تواند به علائم ام اس مانند یبوست، خستگی و اختلال عملکرد مثانه کمک کند.
آنها همچنین دارای ترکیبات گیاهی هستند که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند، که مولکول هایی هستند که به دفاع از سلول های شما در برابر آسیب رادیکال های آزاد و التهاب کمک می کنند. این ترکیبات ممکن است به مبارزه با التهاب و به طور بالقوه کند کردن پیشرفت ام اس کمک کنند.
به نظر می رسد ماهی، مانند سالمون ، برای ام اس مفید هستند، احتمالاً به این دلیل که اسیدهای چرب امگا 3 ضد التهابی بالایی دارند که می تواند در ترکیب با کلسیم به قوی نگه داشتن استخوان ها کمک کند.
تحقیقات در مورد اثرات مصرف گوشت قرمز و چربی اشباع شده بر علائم ام اس نتایج متفاوتی را نشان می دهد. با این حال، خوردن گوشت قرمز در حد اعتدال، در حالی که تمرکز بر میوه ها، سبزیجات و غلات بیشتر است، احتمالاً برای افراد مبتلا به ام اس مفید است.
در حالی که یک رژیم غذایی مناسب برای ام اس، گزینه های غنی از مواد مغذی و مفید را در اختیار شما قرار می دهد، هنوز هم برخی از گروه های غذایی وجود دارند که باید مصرف آنها را برای کاهش علائم ام اس محدود کنید.
غذاهایی که شامل گوشت های فرآوری شده، کربوهیدرات های تصفیه شده، چربی های ترانس، و نوشیدنی های شیرین شده با قند،
با التهاب مزمن مرتبط هستند.
در اینجا لیستی از غذاهایی که در صورت ابتلا به ام اس باید از آنها پرهیز کنید آورده شده است:
گوشت های فرآوری شده: مانند سوسیس، بیکن، گوشت های کنسرو شده و گوشت هایی که نمک زده، دودی یا پخته شده
کربوهیدرات های تصفیه شده: مانند نان سفید، ماکارونی، بیسکویت و آرد سفید
غذاهای سرخ شده: مانند سیب زمینی سرخ کرده، مرغ سرخ شده، دونات
غذاهای بسیار فرآوری شده: مانند فست فود، چیپس سیب زمینی و غذاهای منجمد
چربی های ترانس: مانند مارگارین و روغن های گیاهی
نوشیدنی های شیرین شده با قند: مانند نوشیدنی های انرژی زا ، نوشابه و چای شیرین
الکل: مصرف تمام مشروبات الکلی را تا حد امکان محدود کنید
اگر به بیماری سلیاک مبتلا هستید، از تمام غذاهای حاوی گلوتن مانند غذاهای حاوی گندم، جو و چاودار اجتناب کنید.